buttons
laatste nieuws
Naar de schatten! Over ons     Workshops      in de maak    Contact        Linkjes        Ecards        Archief

joske


augustus 2012
foto's gemaakt door Mieske
"Joske, nu 4 jaar, is al vanaf het moment dat ze kon kruipen bezig geweest met observeren en verzamelen van spulletjes die op de grond liggen. Of ze nu thuis, in de tuin of in het winkelcentrum is. Deze foto is afgelopen zomer genomen vlak bij de toren van Pisa. Terwijl iedereen omhoog kijkt, kijkt Joske omlaag en heeft zo te zien weer iets gespot. 
Ik maakte deze foto van haar verzameling de middag nadat ze naar de naschoolse opvang was geweest. Terwijl haar tweelingzus en alle kinderen zich vermaken in de speeltuin, stopt zij haar zakken van haar (witte) rokje vol. „Mama, de kauwgom was niet lekker... die heb ik weggegooid...” En heel toevallig stuitte ik dezelfde avond op deze website. Dat kan geen toeval zijn!
Het verzamelen zit denk in de genen, net als het niet kunnen weggooien van spullen, en heeft waarschijnlijk ook te maken met het vermogen om in alles wel iets (nuttigs/moois) te kunnen zien. Hoewel ik af en toe toch nog wel moeite heb om in elk dingetje iets te zien als ik haar zakken leeg. Vandaar dat ik maar eens ben begonnen om er wat bij te tekenen…."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten